Hvornår kan det typisk betale sig at loftisolere?

Loft der mangler isolering
Hvornår kan det typisk betale sig at loftisolere?
Henrik Andersen
-
05/09/2022
-

Er din varmeregning for høj, eller kunne dit indeklima trænge til at blive bedre? Så bør du overveje, om det er på tide med en loftisolering, som er en forholdsvist billig form for isolering. Men hvornår kan det egentlig betale sig? Bliv klogere her.

Loftisolering giver dig mange muligheder

En loftisolering er en forholdsvist billig form for isolering, samtidig med at det er én af dem, som er mest effektive. Det gør sig især gældende, hvis du vil reducere din varmeregning. Der er mange muligheder, når du skal have isoleret loftet, og det gælder både, hvad angår måden, der isoleres på, samt hvilke materialer der bliver anvendt.

Det skal selvfølgelig kunne svare sig at få isoleret loftet, og derfor er det en god idé at sætte dig ind i, hvad det koster. Er der tale om et nybygget hus, vil loftet som udgangspunkt altid være isoleret, da det er et krav i forhold til de krav, der er til isolering i forhold til bygningsreglementet.

Hvornår giver det mening at efterisolere loftet?

Hvis du alligevel skal igennem med en større eller mindre renovering af din bolig, er det ofte en god idé at få isoleret loftet i samme omgang. En loftisolering er ofte ikke den dyreste udgift, men ikke desto mindre er det en udgift – dog vil den typisk tjene sig selv hjem i løbet af en årrække, samtidig med at den højner værdien af din bolig.

Du vil derfor opleve, at din varmeregning er faldet markant, næste gang den dumper ind ad brevsprækken, hvis du har fået isoleret loftet. Det skyldes, at loftet udgør en stor flade i boligen, og da varme som bekendt stiger op, så er der risiko for et stort varmeudslip, hvis dit loft ikke kan holde på varmen.

Typisk vil det være en god idé at få isoleret dit loft, hvis der er tale om en ældre bygning. Som nævnt, er de fleste moderne boliger isoleret optimalt, men der var ikke de samme krav til bygninger før i tiden. Derfor kan det være relevant at få isoleret loftet, hvis du har en bolig af ældre dato – eksempelvis én, der er opført i 60’erne eller 70’erne.

Hvad koster loftisolering?

Når du har besluttet dig for, at du vil isolere loftet på din bolig, så skal du begynde at lede efter en virksomhed, som kan udføre arbejdet for dig. Hvis du er som de fleste andre, er du naturligvis interesseret i at få lavet det til den billigst mulige pris, uden du skal gå på kompromis med kvaliteten af isoleringen.

Du skal regne med, at prisen bliver omkring 175-500 kr. pr. kvadratmeter, du skal have isoleret. Denne pris er inklusiv moms, men den varierer, afhængigt af hvilket materiale der skal isoleres med. Samtidig afhænger den endelige pris af, hvilken virksomhed du vælger til at udføre opgaven.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!