Hvad koster nye vinduer til et hus?

Montering af nye vinduer
Hvad koster nye vinduer til et hus?
Henrik Andersen
-
05/09/2022
-

Der er mange penge at spare, hvis du skifter dine gamle ruder til energivenlige modeller. Før du udskifter dem, er det dog værd at sætte dig ind i, om du selv kan udføre arbejdet – og hvad det vil koste at få en professionel virksomhed til det. Se her, hvad du skal regne med, at prisen for nye vinduer er.

Kan jeg selv udskifte mine vinduer?

Som udgangspunkt skal du ikke give dig i kast med at udskifte dine ruder, medmindre du har hænderne skruet korrekt på og samtidig har erfaring med tømrerarbejde eller renovering af hus. Her bør du i stedet få en professionel håndværker til at udføre arbejdet for dig, så du er sikker på, at det bliver udført korrekt.

Der er mange faktorer, som man skal tage forbehold for, når man skal skifte de gamle ruder. Det er vigtigt, at det sidder både rigtigt og er tæt. Det kan se nemt ud, men det kræver en vis finesse at få det til at sidde 100 procent korrekt – og gør det ikke det, kan det forvolde mange problemer.

Hvad koster det at skifte vinduer?

Det er vanskeligt at give én specifik pris på, hvad det vil koste at udskifte vinduerne i din bolig. Prisen afhænger af flere forskellige faktorer, som alle har en indflydelse på, hvad den endelige regning kommer til at være på. Eksempler er det afgørende, hvilke materialer du vælger.

Herudover betyder det også noget, hvilken virksomhed du vælger til at udføre arbejdet. Deres timepris samt den tid, de bruger på opgaven, er afgørende for, hvad den endelige pris på udskiftning af dine vinduer bliver. Du kan indhente tilbud fra flere forskellige virksomheder ved at klikke her.

Priseksempler på udskiftning af vinduer

Som udgangspunkt skal du dog regne med, at det koster omkring 2.500-3.000 kr. pr. vindue, hvis du skal have udskiftet til nye forsatsvinduer med energiglas. Skal du derimod have nye koblede lavenergivinduuer med koblede rammer, koster det som udgangspunkt 8-9.000 kr., mens nye energivinduer i træ og aluminium koster 7.500-8.500 kr. pr. stk.

Hvis du har en ældre murermestervilla fra 1920 med dannebrogsvinduer i træ, som skal udskiftes til koblede energivinduer, vil prisen være 135.000 kr. inkl. moms, hvis du skal have udskiftet 16 vinduer. Du skal dog have med i regnestykket, at du sparer penge på varme, hvorfor vinduerne på sigt tjener sig selv hjem.

Hvad skal du være opmærksom på?

Du kan købe energivinduer hos en glarmester, på internettet eller hos en vinduesproducent. Vil du have en håndværker til at skifte dine ruder, er det typisk håndværkeren, som leverer vinduerne. Hvis du selv køber vinduerne, kan det være svært at få vedkommende til at montere dem.

Herudover bør du være opmærksom på, at der kan være PCB i de fugeprodukter, som er anvendt til dine gamle vinduer. Det var et populært tilsætningsstof, som blev anvendt i elastiske fugeprodukter fra 50’erne og op igennem 70’erne, og det have en række sundhedsskadelige effekter.

Det er dit ansvar, at ruderne bliver undersøgt for, om der er PCB i fugerne, før du går i gang med at udskifte vinduerne. Det er især væsentligt at være opmærksom på, hvis du selv planlægger at udskifte dem. Hvis der er PCB i fugemassen, skal du også sørge for, at det bliver fjernet på forsvarlig vis.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!